top of page
אורלי פרץ.jpg

פרץ של יצירתיות: אורלי פרץ מעצבת סקראפ
 

אתם אולי רואים כאן ניירות מדוגמים, אבל אורלי פרץ רואה הזדמנות להציץ אל תוך הנפש היצירתית שלכם ולהתחבר דרך סדנאות יצירה בסקראפ

אורלי פרץ (53) נשואה ואמא לארבעה מהיישוב בית חשמונאי מעצבת סקראפ (עיצוב בנייר מדוגם) ועושה סדנאות שבהם המשתתפים יוצרים בעצמם, ויוצאים עם מוצר. אבל מעל לזה, הם עוברים סדנה שהיא תרפויטית.

"סקראפ זה עיצוב בנייר מדוגם. למעשה, זה עולם שלם של יצירה בנייר. אני יוצרת מחברות מעוצבות עם ניירות מיוחדים בשילוב של סרטים ותחרות. יש לי אלבומים, משוויצונים, כרטיסי ברכה, ערכה מיוחדת לכלה שכוללת אלמנטים שקשורים לחתונה בהתאמה אישית מלווה באהבה. בנוסף למוצרים, אני מעבירה סדנאות יצירה לילדים מגיל 10 ולמבוגרים והפעלות לימי הולדת." פרץ מספרת.

היא מעידה על עצמה שהיא נמצאת בתחום כבר 7 שנים. עד לפני שנתיים שימשה זכיינית לסוכנות דואר ברמלה. עבודה זו הייתה במתכונת של עצמאית, ואותה עשתה במשך 17 שנים. "עזבתי בגלל שחיקה, זאת הייתה עבודה טובענית. תמיד ידעתי שהקטע של היצירתיות יתפרץ אצלי מתישהו. האומנות טבועה אצלי מגיל קטן." היא מוסיפה.

איך את מבדלת את עצמך?

"בפן המקצועי, אני עושה מוצרים ייחודיים בהתאמה. הסדנאות שלי מתקיימות בקבוצות קטנות ובאווירה נעימה וכפרית. אני חייכנית ונעימה שזה גם ערך מוסף. בנוסף לזה, אני מאמינה ביכולת של כל אחד ליצור. לדוגמה, מישהי אמרה בסדנה, שהיא הגיעה רק בגלל חברה שלה, ושאין לה מושג ביצירה. ובסוף יצא לה מוצר מדהים. לפעמים במהלך הסדנאות המשתתפות עושות דברים כל כך יפים, שאני לוקחת לעצמי רעיונות. זה מראה שלכל אחת יש את הכישורים והרעיונות המיוחדים שלה."

איך את משווקת את עצמך?

"דרך פייסבוק, קבוצות וואטסאפ, לקוחות חוזרים וגם דרך ההבנה שהסדנאות שאני מעבירה הן תרפיה של ממש."

האם הגעת מוכנה לפתיחת העסק החדש, לאחר שהיית עצמאית שנים רבות קודם לכן?

"למרות שידעתי לנהל עסק, ניצבתי בפני משהו חדש לגמרי. פתאום אני זו שצריכה לארגן את הקבוצות, והמוצרים עצמם כדי להעביר סדנאות. למזלי, במרכז עוצמה של עיריית רמלה, קיבלתי כלים, הכשרה מעולה ובטחון. המרצה המעולה, אתי קרדו עזרה לי מאוד."

איך השגת את הלקוחה המשלמת הראשונה?

"לסדנה הראשונה שעשיתי הזמנתי חברות קרובות בשביל לקבל מהן משוב. כולן מאוד נהנו והתעקשו לשלם בסוף."

כמה חשובה התמיכה מהבית ומבן הזוג?

"מאוד. יש ימים של הזמנות גדולות אז צריך לשבת ולהתנתק מכל עבודות הבית. ואם אין תמיכה ועזרה זאת בעיה."

בנית עסק חדש והתחלת מאפס. איך נערכתם כמשפחה ליציאה שלך לעצמאות?

"לא ממש מאפס כי גם כשעבדתי בדואר עשיתי מחברות קטנות. מאז שיצאתי מהדואר בניתי סדנאות ואני משווקת את עצמי יותר. והילדים מרוצים מזה שעזבתי את הדואר ונמצאת יותר בבית."

מה היתרונות בלנהל עסק מהבית?

"כשיש לי מה לעשות בעסק, אני עושה סוויצ' ואומרת לעצמי לחשוב שאני מחוץ לבית ומתעלמת מהכביסות וכל מה שצריך לעשות כי זאת עבודה שלא נגמרת. ובין לבין מתי שיש לי זמן אני מארגנת את הבית. בזמן המנוחה שלי אני גם יכולה לעשות עוד משהו מהעבודה. הגמישות בין שעות העבודה לשעות הבית זה יתרון."

מהם החסרונות?

"אהבתי את העבודה בדואר, את האינטראקציה עם האנשים. פתאום מצאתי את עצמי בבית. בהתחלה היה לי קשה והיום, אחרי שעברו שנתיים אני מרוצה. התרגלתי לשקט, לעובדה שאני מנהלת את הזמן שלי כמו שאני רוצה."

מה קשה בלהיות בעלת עסק קטן?

"את צריכה כל הזמן להיות דרוכה. לשווק, ללמוד וליצור על מנת לייצר הכנסה. כי את לא עובדת במקום עם משכורת בטוחה. את צריכה לייצר את המשכורת."

מה השאיפות המקצועיות שלך?

"אני רוצה לעשות כמה שיותר סדנאות."

אילו טיפים יש לך לעצמאיות בתחילת הדרך?

"התמדה שווה להצלחה. אם מתמידים מצליחים כמו בכל דבר. לדעת לשווק נכון. לעלות פוסטים כל הזמן בשביל להיות בתודעה של האנשים ושיזכרו אותי. פרסום ושיווק מאוד חשובים וסבלנות זה שם המשחק כי לוקח זמן עד שרואים תוצאות. וללמוד ולהעשיר את הידע, להתחדש ולהתמקצע ולא להישאר עם מה שכבר יודעים."

צילום: איתי פרץ istudio

אורלי לקחה חלק בקבוצת הנטוורקינג ובקבוצת היזמיות של עסקיות רמלה, מטעם מרכז עוצמה של עיריית רמלה. הצטרפי לנבחרת העצמאיות של מרכז עצמה ובואי לקבל כלים שבעזרתם תוכלי להזניק את העסק שלך קדימה.

bottom of page